понеделник, 22 февруари 2021 г.

Мои записки и мисли 9

(За тези, които четат тези споделени мисли, надявам се да ви бъдат насърчителни и полезни!)

Всичко, което правиш и времето, което преживяваш, оформя твоят характер. Така че прави само неща, които ще оформят характера ти по правилния начин. Това ще те накара да подредиш мъдро приоритетите си и да дисциплинираш характера си. Само не позволявай на хората да развалят реда на твоите приоритети!!!

Не можеш да очакваш добри отношения от непокаяни хора. Би било глупаво от твоя страна да очакваш такива неща да се случват.

Преди да видиш Исус идващ в слава, трябва да Го видиш в Неговото смирение.

Победата в твоята най-голяма битка е твоята най-голяма проповед.

Той умря, за да живея аз.

Ако не обичаш силно Бог, значи обичаш силно други неща, които те държат далече от Него!

Трябва така да даваш и така да жертваш, че да преживееш някаква опитност с жертва!

Жертва е да се лишиш от нещо, за друго, което струва повече. Цената на по-ценното може да се оцени само чрез вяра. По никакъв друг начин не можеш да оцениш истински ценните неща в живота.

При всеки човек Бог идва поне два пъти, за да го изобличи. Един път, когато човека изобщо не очаква и не е подготвен, и друг път, когато човека разбира какво се случва. В първия случай Бог иска да види на къде клони естественото сърце на човека в момента. Във втория случай иска да види ва къде клони сърцето, когато вече знае, че Бог не одобрява греха.

Общувай, за да се научиш да общуваш!

Тренирай, за да се научиш да тренираш!

Всичко, което правиш го прави, не за да го направиш, а за да го направиш по най-добрият начин!

Ако искаш да се запази живота ти и да имаш вечен живот, само по себе си това е егоистично. Бог не иска само аз да бъда там. Той иска и други хора да бъдат там. Така че трябва да участвам активно в спасението и на други хора. Истинският смисъл на живота е не просто да живееш, а да живееш живота със смисъл и с полезност за другите, за тяхното очистване на характера и спасение.

Колкото по-активен си в облагородяването на други души, толкова по-голямо одобрение ще получавам от Божия страна.

Нека Христос да живее в теб! Той да използва твоят ум, твоите ръце и нозе да работи чрез тях за доброто на другите. Всичко, което правиш, да бъде направено от Христос, който живее в теб. Само тогава ще имаш печата на Божието одобрение върху себе си.

Колкото е по-мъдър и разумен един човек, толкова по-здраво ще се държи за Бога.

За да не ставаш сатанински инструмент и за да не участваш в сатанински планове, винаги питай Бог как да постъпваш в живота си. Нека Той да взема решенията за теб, за да имаш с Кого да се оправдаеш.

Трябва да правиш всичко така в живота си, че Бог да може да положи печата на Своето одобрение върху направеното. Това е живот на вяра и за прослава на Бога.

За голямо добро се иска голяма жертва.

Хората нямат нужда от моето лошо отношение! Те имат нужда от моята обич!

Във време на трудности, най-важното нещо е да се държим здраво един за друг, да си имаме доверие и да си помагаме! Ако не сме способни на това, Сатана ще успее да ни разпилее.

Търси и си намирай колкото може повече поводи за молитва!

Не можеш да докажеш, без да покажеш. Не можеш да бъдеш свидетел, ако не си видял.

Колкото повече служиш на другите по Божията воля и с чисти подбуди, толкова повече ще те почете небето.

Единствения случай, в който можеш да говориш за себе си с "АЗ това и това направих", е когато говориш за своите грехове.

Ти трябва да си завоювание на Божията любов! Победа над греха е, когато Божията любов те е спечелила. Тогава всичко, което правиш, вдъхновен и воден от тази любов, ще носи печата на Божието одобрение. Така славата за добрите ти дела ще е от Бога, а не от теб.

Само любовта дава мъдрост и такт в отношенията ти с другите. Ако не обичаш, Бог не може да каже за теб, че си мъдър.

Ти истински ще приемеш Божията кауза за своя и ще се жертваш за нея докрай, само когато Божията любов е стопила егоистичното ти сърце и те е променила.

Само дисциплинирани хора могат да постигнат много в живота си. Ако ти виждаш някой, че се проваля или не е успял, то със сигурност има нужда от реформа в дисциплината, мечтите и приоритетите си. Не успелият човек е слаб характер.

Ако си изпълнител на Божията воля, всеки ден ще виждаш Неговите чудеса в твоя живот.

Когато си се държал лошо с някого, не очаквай той да се държи добре с теб!

Най-много ще се срамуват от себе си хората, които са пропуснали да заобичат Онзи, Който най-много заслужава да бъде обичан безусловно!

Най-големият професионализъм в християнството се вижда в най-дребните детайли на живота.

Колкото и да е странно, само разумни хора вярват в Бога. Само разума оценява усилията на Висшият разум да спасява.

Само чрез молитвата можеш да дишаш небесна атмосфера.

За да вкусиш от любовта на Христос, трябва и ти да правиш саможертви. Когато се опитваш да правиш това и видиш колко е трудно, тогава ще разбереш колко много Христос се е жертвал за теб!

Бъди общителен с хората, за да разбираш техните нужди! Няма да оправиш света, но ще помогнеш поне на някои да видят Бога или да се почувстват по-добре.

Духът е бодър, а тялото е немощно. Тялото е немощно, но желанията му са силни. Духът трябва да надделее над силните желания на слабото тяло.

Ако не си сигурен в това, което правиш, после няма да си сигурен дали може да си удовлетворен християнин. Винаги е най-добре да си сигурен какво правиш. Така ще си удовлетворен в края на седмицата и ще можеш да празнуваш истински съботата.

Бог винаги има добра причина да направи нещо!

Бог желае да изградим своята "империя". Ние мъжете трябва да се чувстваме господарите на нашия дом, в който да бъдем служители. Ние мъжете трябва да сме способни да изградим тази малка империя, в която за управляваме като съвестни, мъдри и обичащи господари. По този начин, ние заприличваме на Бог по характер. Ние мъжете сме призовани за това. За това беше призован и Адам.

Никога не излагай семейството си! Нито земното, нито небесното!

Човек, който се страхува повече от това какво казват хората от това какво казва Бог за него, такъв не е достоен и за хората.

Колкото по-голям философ е един човек, толкова по-твърдоглав е той.

Господ Исус е толкова общителна личност, че Той иска да влезе във всяко семейство и да седне на масата с него. Той иска да е в близка връзка с душата на всеки един. Но Той няма да направи това насила! Той ще чака ти да Му позволиш.

Да издигнеш Христос, значи да понижиш себе си.

Да издигнеш Христос, значи да Го издигнеш в очите на другите, да Го хвалиш за делата Му, да Му правиш реклама, за да бъде избран и предпочетен. Това значи също покажеш Неговото величие и заслуги.

Ако искаш да печелиш от нещо, което се купува от другите, първо то трябва да има стойност за теб!

Грешниците осмислят живота на клюкарите. Ако нямаше грешници, клюкарите щяха да умрат от скука. В небето няма да има грешници, затова няма да има и клюкари, защото там няма да има кого да обсъждат. Нека да затворим устите на клюкарите и да умрат от скука, като се стремим да бъдем праведни!

Спри да мърмориш и бъдеш благодарен!

Преживявай само неща, спомените от които няма да се изправят срещу тебе един ден в съда! Върши само неща, които ще те оправдаят и няма да те злепоставят!

Винаги трябва да можеш да се оправдаеш с Бога. "Той ми каза така да направя и аз така направих!" - това трябва да е нашето оправдание. Резултатите оставете на Него.

Пази съвестта си чиста!

Този, който обича, казва истината. Дава свобода на избора, но казва истината.

Законите са дадени, не за да ограничават нашата свобода, а за да видим, че има негативна причина когато ги нарушаваме.

Трябва да се науча да правя всичко от вяра, а не от егоизъм.

Раздразнителността не е християнска черта на характера!

Виждали ли сте дете, което много иска някой определен човек да му обръща постоянно внимание? Същото и ние трябва да искаме към Бога!

Всеки ден трябва да си правиш богослужение, с песни, с молитви, с четене и разсъждение върху словото Божие! Бързай още от сутринта да получиш Божиите благословения!

Бог може да направи всичко вместо нас, но иска ние да го направим, за да участваме в чудото и да се научим на някои ценни уроци, които никога не бихме научили, ако стояхме бездейни.

Този, който е влюбен, много обича да разказва за обекта на своята любов. За кого разказваш ти на другите?

Чрез саможертвената любов, земните и небесните същества се свързват със своя Творец в неразделно единство.

Трябва да се жертваш за другите, за да осъзнаят колко са ценни в очите на Бога. Колкото по-голяма жертва направиш за някого, толкова по-голям шанс има за него да се промени. Действай!

Колкото по-голяма страст вкарваш в едно нещо, толкова по-хубаво става.

Когато пестиш пари, няма да спечелиш. За да печелиш пари, трябва да ги печелиш, а не да спестяваш!

Всеки човек, който е смил да казва истината в очите на другите, е смел да умре за нея. Такъв човек се е оставил от греха!

Бог не случайно казва да не се гневим и да не мразим хората, защото гнева, омразата и злобата изгонват мира от нас. А мира е нещо специално и Божествено, което Бог иска да имаме в себе си. Гневейки се и мразейки, ние разрушаваме Божието в себе си. Това е грях и ние трябва да искаме прошка от Бога за това!

Тези нечестивци, които са гонили Божия народ в последното време ще получат специално наказание от Бога. Съразмерно със специалното отношение, което Бог има към 144 хиляди, ще има и специално наказание към тези, които са ги мразили и гонили.

Не върви да казваш на един грешник, че е грешник, когато той не се чувства такъв. Той не се приема за грешник. Но когато кажеш на един човек, че живее далече от Бога, всъщност ти му посочваш най-големият му грях.

Дори един човек да не бъде спасен от Земята, той ще липсва на Бога завинаги. Неговото присъствие никой не може да замени.

Да познаваш Бог означава, когато някой ти каже нещо невярно за Него, ти да можеш да кажеш: Не! Аз Го познавам! Той не е такъв! Трябва да можем и хората да защитаваме по този начин! За тази цел, трябва да ги познаваме много добре.

След като съгрешиха, Асам и Ева трябваше да видят смъртта в очите. Бог уби и одра едно агне и направи дрехи от кожата му, за да облече голите тела на Адам и Ева. Така Адам през целият си живот трябваше да носи на гърба си резултатите от своето непослушание. Кожата на убитото агне трябваше да му напомня постоянно за това, което той бе направил; трябваше да му напомня за това, което Господ щеше да направи и да се жертва заради него. Да носиш кожата на убитото заради теб животно на гърба си цял живот, това е много силен духовен урок, който да стои там в съвестта на Адам.

Сатана иска да унищожи всеки, чрез когото Божията любов се изявява. Искаше да убие Христос, а след като Христос отиде на Небето, сега иска да убие Неговият народ.

Бог казва на човека: Най-голямото ти щастие е да ме обичаш!

Пред Бога никога с нищо не можеш да се оправдаеш, освен ако не си направил онова, което Той ти е казал да направиш. Тоест, първо трябва да знаеш Неговата воля, а след това да проявиш воля да направиш това, което Той иска, осъзнавайки и разбирайки, че това, което Бог иска от теб да направиш е добро за теб и за другите.

Не! Ти не си спасител на света. Ти само даваш по-добър шанс хората да вярват по-добре, да се спасят по-лесно и получат повече благословения. От теб не зависи всичко, но зависи много. Бог ще те държи отговорен, ако не си участвал в това велико дело на спасение. Не защото Бог не може да спаси другите без да си им помагал, а защото ако ти не си им помагал, няма как да си с изграден характер за небето.

При Първото Си пришествие Исус стана предводител на хората, при Второто пришествие ще е водач и на ангелите, а при Третото пришествие ще е цар на цялата Вселена.

Нашата планета е най-малкият населен свят в цялата Вселена. Точно тук Бог ще изгради столицата на Вселената. Защо тук ли? Защото Бог е смирена личност!

Когато си на Божия страна и посветен на Него, всичко, което правиш е вдъхновено и ръководено от Него. Всичко това е правилно и безгрешно, чисто и благородно.

Когато изобличаваш другите, това действа очистващо и за теб. Защото не може да поправяш другите, а да не поправяш себе си.

Безусловната вяра води до преживяване на безусловната любов.

Ние можем да сме господари в живота си само, ако сме слуги на Бога!

Хората ще ни обиждат, оскърбяват, нагрубяват и отхвърлят заради Човешкия Син. Следователно Човешкият син е Този, заради Когото живеем и страдаме. Не е просто теорията на истината, не е някоя доктрина, а личността на Бога, изявен в плът.

Не по пътя на най-малкото, а по пътя на най-голямото съпротивление се стига в небето. Реката трябва да потече нагоре.

Начина, по който се държиш с хората е начина, по който се държиш с Бог.

Както когато се учиш на честност към хората правиш усилия, за да се научиш на това, така можеш да се научиш и да обичаш.

Господи помогни ми да видя, че живота с теб е хубав!

Ако отдаваш сърцето си на неподходящия обекти, ще получиш неподходящи резултати.

Трудностите показват колко истински са истинските неща в теб.

Ако Бог е твоята причина за живот, то ти ще живееш вечно.

Ние сами не можем да унищожим старото си естество, но Бог е дал средство, чрез което ние можем да го убием. Това е Неговата жертва - любовта проявена в неговата жертва на кръста.

Ако живота ти не е качествен, той не може да бъде и количествен.

Критикарите са мрачни хора, а светлите хора са красиви души.

Защо Бог не говори днес лице в лице с хората, както е било в древността? Защото колкото по-рядко се явява Той, толкова по-голяма вяра трябва да имаме, за да живеем чрез нея. Бог иска да живеем само чрез вяра в ясните и непроменими Негови думи.

Защо Бог иска да разкрие всички скрити неща, които хората са мислили или правили? Защото само по този начин Той ще може да покаже на Вселената, че доброто, което хората правят е от Него вдъхновено, а злото е подбудено от лукавия. Само по този начин ще може да си изчисти петното от името на Бога пред цялата вселена.

Хора, които обичат да се наслаждават красотата си, един ден ще трябва да се срещнат с една ужасяваща ги истина, че вече не са така красиви. Хора, които са добри, един ден ще се срещнат с една прекрасна истина, че Бог ще им продължи живота вечно, за да бъдат вечно добри. А тогава ще бъдат и красиви.

Живота на вярващия е като когато се учиш да караш колело. Понякога Бог те държи да не паднеш, но понякога те пуска сам напред, за да види дали си се научил за караш и колко далече ще стигнеш сам.

Бог обича да прави вечни двигатели. Той създава един свят, пуска го да работи и очаква, че той ще се справя с живота си сам, без да се налага Той да се намесва, за да влага допълнително енергия в него. За разлика от другите светове, нашият свят сам излезе от баланс и се счупи (чрез греха на Адам). Наложи се Бог да се намеси, за да възстанови баланса и нашият вечен двигател да продължи да работи. Бог изпрати Главният механик да отремонтира повредата, а тя беше в нашите сърца. Необяснимо е за Бога, когато творението не иска да приеме Създателя си.

Бъди светъл, много светъл и усмихнат човек!!! Наслаждавай се на Божията красота! Радвай се на живота! Наслаждавай се всеки миг на красивите неща! Нека душата ти вижда красотата във всяко нещо, защото Бог е Този, който движи всичко.

Когато твоят враг те спаси от смърт, ти ще си промениш отношението към Него.

Ако сме истински вярващи, във всичко, което правим в нашият живот трябва да се вижда Божият почерк.

Сатана атакува слабите места в характера ни, за да ни унищожи и злепостави пред Бога. Бог пък поправя слабите места в характера ни, за да ни помогне по този начин да устояваме на атаките на дявола.

Сатана печели предимства от човешката слабост. Бог също печели предимство от човешката слабост, ако обаче човек потърси Бог за помощ.

Сатана се опитва да ни накара да се усъмним в любовта на Бог към нас, но не се старае да ни увери в своята любов към нас. Защото я няма тази любов. Той ни мрази от дъното на душата си. Ако каже, че ни обича, то това ще бъде пълна лъжа.

Бог копнее Неговият характер да се изобрази в Неговият народ! За тази цел се иска дълбоко и сериозно посвещение на цялата църква. Всички от Божият народ трябва да бъдем на един дух и напълно посветени, за да може Христос да се изобрази дълбоко в църквата и Неговото послание да достигне сърцата на хората. Само тогава църквата ще бъде готова да посрещне Господ Исус на небесните облаци.

Благодарен, благодарен! Бъди благодарен за всяко нещо от Бога! Само светлата и оценената душа е истински благодарна и признателна на Бог.

За да може да се каже, че имаш истинско християнство, трябва да проявяваш здрав разум, вяра в истината и воля в правилната посока. Дисциплината в тези неща ще ти даде характер, който небето ще оцени високо.

Когато помага, Бог не дели хората на грешници и праведни. Той ги дели на вярващи и невярващи, на такива, които искат помощ от Него и такива, които не искат.

Направи добро на своя враг така, че да му стане неудобно да ти прави зло!

За добротата, милостта, разбирането, загрижеността и любовта не може да се каже, че има неподходящо време да се проявяват, защото за тях времето винаги е подходящо.

Здравето отвътре, личи отвън.

Колкото по-твърдоглав и вироглав е един човек, толкова повече грешки прави и толкова по-голяма нужда има от Божията покоряваща и смекчаваща любов.

Конфликта, който се появи в Небето се получи, защото Сатана упрекна Бог, че не е добър и това въведе огромно съмнение в сърцата на милиони ангели и светове. Наистина ли Бог е добър? Това е въпроса, които всички си задават. Затова ние трябва се научим да се доверяваме на доброто сърце на Бога! Ако не се научим на това, винаги ще изпитваме съмнения в добротата на Бога, а това ще е пагубно за нас. Ние докрай и напълно трябва да сме опитали и да сме разбрали лично от опит, че Бог наистина е добър! Това не трябва да е теория за нас, а жива опитност.

Хора, които повтарят чужди мисли, нямат собствено мнение по даден въпрос. Те не са изпитали нещата от своя страна и нямат твърдата гледна точка на опита. За изпитването на дадена тема се иска разум и мислене, които в повече случаи хората не искат да упражняват.

Злото трябва да изгори в огъня на Божията любов.

Ние трябваше да умрем заради вината си. Смъртта ни беше толкова сигурна, както сигурен е Божият вечен живот. И понеже Бог не искаше ние да умрем, Той изпрати Своя Син да умре за нас, поемайки цялата вина върху Себе Си. Така ние дължим живота си на Него, защото Той ни изкупи от смъртта! Никой друг не е направил това за нас!

Душа, която не е познала Божията любов и мъртва душа. В нея няма живот. Тя няма бъдеще.

Бог проявява любов към нас. Ако ние не отговорим на тази любов, това ще бъде една болезнено несподелена любов. Болката на Бог от тази несподелена любов е толкова голяма, че само яростта на отмъщението към враговете Му може да я утоли.

Всеки живот, който не дава плод, изтощава земята и трябва да бъде премахнат.

Твоята самоличност се определя от това, на което си се посветил най-много.

Само който възвисява сам себе си, ще бъде възвисен. Ако се налага Бог да смирява някого, значи нещата са отишли твърде далече.

Когато правим угощение или даваме помощи, нека да не правим това само за хора, които могат да ни отвърнат със същото. Нека го направим за хората, които няма как да ни се отплатят. Така те получават нещо като подарък. Така те разбират какво Бог прави за тях. Така ние разбираме как Бог се чувства, когато дава, когато жертва от Своето. Ние ще заприличаме на Бог по характер, ако правим това.

Голяма радост има на Небето за един грешник, който се покайва! Бог търси повод всеки ден да се радва за нас. Той е Бог на празненствата. Ще Му дадем ли възможност да празнува днес?

Всяко Божие обещание е условно пророчество, което ще се изпълни, ако ти вярваш в него и съобразиш живота си с него.

Ако жена ти не те слуша, то е или защото не те обича, или защото е твърде горда и вироглава.

Когато ти дотяга да правиш нещо важно, помисли си какво би станало, ако бе дотегнало на апостолите да запишат историята на Исус с чудесата и жертвата Му в евангелията!

Божията сила и присъствие може да се изяви само в един силен и дисциплиниран характер, в който личността държи всичко под пълен контрол чрез волята. Само силният и уравновесен характер може да отразява Божият характер!

Колкото повече време минава, толкова по-слаби ставаме и толкова по-голяма нужда имаме един от друг.

Нарочно е бяла бялата дреха на Божията правда. Защото бялото лесно се цапа и много личи. Всяко малко петънце лесно се забелязва. Така ние бързо разбираме, че нещо не е наред.

Нашето спасение зависи от способността ни търпеливо да чакаме изпълнението на Божията воля в живота ни.

Колко е готов Сатана да унищожава хората? Ако той имаше пълната свобода да ни унищожава, той би смазал всички ни мигновено. Но колкото по-готов е Сатана да унищожава, много повече Бог е готов да спасява. Ако Сатана е готов напълно да унищожава, Бог е готов напълно да спасява. Двете сили са на два различни полюса. Така че не се съмнявай, че Бог иска да спасява! Ако Той искаше да унищожава, досега щеше да го е направил стотици пъти. Щом Сатана е наш враг номер едно, то Бог в лицето на Христос е наш приятел номер едно!

Винаги трябва да си задаваш въпроса "Защо правя това?" и трябва да можеш да си отговориш по един разумен, благороден и балансиран начин. Трябва да изпитваш своите подбуди и да прекратяваш тези желания, за които съвестта ти ти говори, че не са добри.

Ако другите хора живеят със страх и притеснение от теб, а не спокойно, това значи, че нещо страшно лошо живее вътре в теб. И както хората не трябва да живеят със страх от теб, така и Бог не иска хората да живеят в страх от Него, а в разбирателство, спокойствие и мир. Исус дойде на Земята, за да покаже, че е добронамерен, че иска Неговите деца да се чувстват спокойно, приятно и добре в Неговото присъствие. Никой няма да бъде в небето, ако не се е чувствал комфортно в Божието присъствие тук на Земята.

Ако Исус се отнася с такова голямо внимание към онези "малките", незабележимите, скромни, отрудени и неизвестни хора, ти трябва да се отнасяш към тях по същият начин! Това е висш признак на смирение.

Вярата и посвещението на мъжа трябва да води жена му при Бога. Когато Бог отговаря на неговите молитви, когато тя вижда, че Бог го води, тогава той ще се издигне в нейните очи и ще получи авторитета, който трябва да има в очите на жена си. Тогава тя ще се подчини на мъжа си и ще му се довери. Но ако мъжа е непостоянен и променлив; ако Бог не отговаря на молитвите му и не го води през живота вярно поради неговото несериозно отношение към Божията воля, тогава мъжа няма да има никаква тежест в очите на една посветена жена. Най-страшното нещо е да бъдеш отхвърлен от някого поради пропуски и немарливост в духовното си посвещение.

Има една сериозна причина човек да се държи чист от грехове. Това е когато иска Бог да слуша и отговаря на молитвите му.

Много жени искат мъжете им да се държат като мъже, но когато те започнат да правят това, жените им не са доволни.

"Прости ми, прости ми, Господи, за греховете!", казваме лековато, но забравяме, че всеки един от нашите грехове е завел Христос на кръста да умре с унизителната и мъчителна смърт на раздялата.

Какво е вярата? Вярата е твърдо решение да последваш разумното и правилното - предложеното от Бога.

Когато се извиниш и изповядаш греха си пред друг човек, след това се чувстваш неудобно да повтаряш това старо отношение. Така спираш да грешиш пред него, защото не искаш да се налага отново да му се извиняваш!

Ако издигаш авторитета на Бога пред семейството си, Бог ще издига твоят авторитет пред жена ти и децата ти.

Притеснявай се повече как служиш на Бога, отколкото къде ще живееш и как!

Бог иска да ни прави добро, за да показва на цялата Вселена какъв е по характер. Той иска да покаже Своята добрина в живота на всеки човек, за да не остане и капчица съмнение в другите същества, че Бог е любов. Чрез това Той иска да възстанови доброто Си име пред тях и пред нас. Така че със сигурност Бог е заинтересован да прави добро за нас.

Промененият християнски живот не означава, че в него няма да се допускат грешки, а че човека вече ще е спечелен за Божието име, воля и кауза.

Щом само любовта поражда любов, а Бог желае да Го обичаме, то със сигурност Той ще иска да ни спечели за Себе Си и за Неговата кауза. Как ще показваме любов на другите, ако самите ние не сме я преживели?

Не е въпроса дали си достатъчно добър и праведен, за да бъдеш спасен, а дали имаш опитността с Бога, която те е запалила да Го обичаш.

Пълното отдаване на Божията воля води до пълно пребъдване в Бога.

Да пребъдваш в Бога, това е все едно Исус да облече твоето тяло като костюм и така твоите ръце да бъдат Неговите ръкавици, а твоите крака да са Неговите ботуши. Така Той ще извърши Своите дела чрез Твоето тяло. Това е живот на пълно предаване на Божията воля. Това може да се изпълни само, ако човек опразни душата си от личното "Аз".

Във всяко наше тежко изпитание ние научаваме по още нещо за изпитанията, през които Исус премина и стана победител. Ето затова Бог иска да минем през трудни избори, за да разбираме Бог и Неговата жертва по-добре. А също така да разбираме колко отвратително нещо е греха, защото води до раздяла и вечна смърт.

Когато си с Бога, нещата винаги вървят от добро към по-добро.

Всеки християнин трябва да е точно копие на Исус Христос на Земята. Исусовия Дух трябва да е размножен, за да бъде благословението на Земята в повече.

Защо е толкова трудно да приемеш изкуплението от Христос? Защото ще трябва да признаеш нещо, което никак не се нрави на твоето грешно плътско естество. Трябва да признаеш, че ти самия не си способен да водиш един безукорен и безгрешен живот; че имаш нужда от мъдрост, за да вземаш правилни решения; че ти липсва истинска любов, че не можеш истински да обичаш другите; че си лицемер, за да постигаш тайните си задкулисни намерения; че говориш такива неща зад гърба на другите, каквито ти не би искал те да разберат, че си ги казал. И ако искаш да скриеш тези неща и никога не си готов да си признаеш греховете си пред Бога и другите; ако не изпитваш нужда от личен спасител, който да направлява живота ти в правилна посока постоянно, то ти никога не би приел евангелието и никога не би приел Христос за твой личен спасител.

Приличаме на Бога само когато се грижим безрезервно за другите.

Трудностите и неприятностите в този свят са, за да пожелаеш онзи свят, в който ги няма!

Само ако освещавам себе си в дните през седмицата, ще мога да осветя и седмият ден - съботата. Да се освещаваш, означава да се отделяш от светското и да вършиш Божията воля стъпка след стъпка чрез вяра всеки ден.

Пустата гордост и Божията любов не може да я смири.

Познаваш ли Божията любов? Тя е която трябва да те събужда, да те вдига от леглото сутрин и да ти дава смисъл и цел в живота.

Благословение това е някой да ти пожелае добро, а след това да помогне то да се случи, без да имаш заслугата това да се направи за теб.

Църквата не трябва да е пълна с грешници! Трябва да е пълна с праведници.

По-добре да се откажа от всичко, за да не съгреша, отколкото да съгреша, а след това Бог да се откаже от мен!

Истинският авторитет се налага с любов, а фалшивият, със сила.

Колкото по-трудна е една задача за решаване, толкова повече неща научаваш, за да я решиш. При Бог пък нещата не са трудни, а направо невъзможни. Така че уроците от Него са по-скъпоценни от самия живот.

Истинската любов дава любов на кредит. И го прави първа! Не чака другия да дава пръв.

Направи за Бог най-доброто! Най-доброто дай от себе си за Него! Останалото остави на Него.

Прави всичко възможно да радваш Исус все повече и постоянно! Прави възможното да радваш и хората около себе си!

ДОМ не е там, където живееш, а с хората, с които живееш добре и се обичате. Това е сом. Същото е с църквата. Църквата не е сградата, където ходиш, хората, с които се събираш и служиш. Бог желае да направи църквата да бъде твоят дом, където ти да получаваш най-доброто отношение от хората и от Бога.

Когато видиш колко усилия ти струва да направиш нещо хубаво, добро и красиво, тогава ще можеш да оцениш труда и на другите, които се стараят.

Човек, който е истински привлечен от Бога и е впечатлен, той ще изпитва и чувства към Него.

Ако ти се приближаваш с една крачка към Бога, Той ще се приближава с 10 000 към теб. Той се радва когато Го търсиш. Той живее, за да ти дава и да те радва.

Всяко нещо, което правиш, го прави, за да радваш Бог и хората около себе си! Така и ти ще бъдеш щастлив.

Бог живее, за да те радва! Той те е създал, за да ти дава здраве, щастие и пълноценен живот. Той изпитва удоволствие в това да те прави щастлив и би ти дал хиляди пъти повече, ако сърцето ти не бе гордо и егоистично. Ако ти се чувстваш много добре в ръцете на Всемогъщия, значи всичко в теб е наред!

Вярата е решение. Любовта е решение. Страха е решение. Живота е резултат от всяко твое решение.

Не си позволявай да минава нито един ден, в който да си недоволен от връзката си с Бог. Всеки ден трябва да си доволен от това, което имаш като взаимна връзка с Него!

Само нещастния човек се държи злобно и грубо с останалите. Такъв човек има отчайваща нужда да му се покаже любов, която да го стопли и промени!

Някои неща ако не ги направиш точно на времето им, няма смисъл да ги правиш!

Едно от най-големите изкуства на този свят е да знаеш кога да говориш, и кога да замълчиш.

Колкото по-голямо е едно изпитание, толкова повече и по-силни неща ще научиш чрез него. Така че не се страхувай от трудностите, те са стъпалата, по които Бог те прекарва да минеш, за да се научиш на важни неща и да разбереш колко Той те обича.

Ако човек живее здравословен начин на живот, неговото тяло става агресивна и неблагоприятна среда за болестотворните вируси и бактерии. В противен случай тялото му става благоприятен гостоприемник, в което болестта намира лесно развитие.

Самостоятелно дърво не гори.

Дори 1000000 книги да имаш вкъщи за нравоучение, морал и дисциплина, това няма да ти помогне и грам, ако не приложиш всичко на практика.

Ако искаш мир, готви се за война!

Да имаш връзка с Бога означава взаимно да си отговаряте на вашите желания, ти на Него и Той на теб.

Любовта е това, което ни пази от злото! Нямо друга сила на света, която да е така правилно ориентирана, че да пази живота, освен привличането (гравитацията) на любовта.

По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

Така сме ние хората, осъждаме другите за техните грехове, а не осъждаме себе си за нашите. Защото няма праведен човек, нито един!

Животните са щастливи, когато имат храна и подслон. Хората би трябвало да сме щастливи, когато имаме духовната храна и Божията закрила и помощ. Иначе ще приличаме на животните.

За да наложиш Божията воля в своя живот, трябва на 100% да упражниш своята воля! Трябва да положиш максимални усилия за това да се изпълни! Едва тогава Бог ще се намесва, за да направи чудесата в твоя живот и в живота на другите.

Нека моите ръце да станат Исусови ръце! Нека моите нозе да станат Исусови нозе. Нека моят ум и моето сърце да станат Исусови и така Божието присъствие в мен постоянно ще върши Божията воля.

Както човек си прави хигиена на тялото, още по-усърдно трябва да си прави хигиена на душата! Да премахва от там всички мрачни мисли и чувства на омраза и ненавист към околните и към себе си!

Живота във Вселената не е материален. Всъщност, основно той е духовен. Бог е дух и ангелите са духовни същества. Ние също сме духовни същества, въпреки, че живеем в материални тела. Дълбоко в същността си, в основата, на която действат законите на Вселената, ние сме подчинени на фундаментални духовни закони, най-големият от които е Любовта.

Нека да не минава нито ден от живота ти, в който да съжаляваш за лоша връзка с Бога!!! Винаги поддържай на ниво тези отношения на близко приятелство с твоя любящ баща - Всевишния!

Всеки един от спасените в небето ще има да разкаже опитност, в която Господ го е докоснал, смирил и променил до толкова, че да се привърже напълно и завинаги към Бога.

В небето няма да има хора, които са били в Божиите неща наполовина!

Трябва да се молим с молитви, от които знаем, че резултата няма да дойде скоро. Но трябва да се молим и с молитви, които ще имат по-скорошни резултати, защото така можем да поддържаме ежедневна опитност на вяра към Бога.

Ние сами се компрометираме като църква като нямаме Светия Дух като Божий народ! Невярващите трябва да виждат силата, която е била в Христос, трябва да я имаме и ние. Това е най-силното свидетелство за Бога. Бог очаква от нас да се отворим да приемем Духа, за да даваме най-доброто свидетелство за Него.

Аз унижавам грешника, когато не му казвам греха му в очите му, а го обсъждам и споделям с други хора зад гърба му.

Приеми Божията кауза като своя и ще успееш да усетиш поне малко колко струва на Бог усилията да спасява хората.

Ако позволяваш на обстоятелства да те стресират, значи разчиташ на обстоятелства да те правят щастлив.

Всички деца на Бога, които Бог е пуснал вътре в дома Си с доверие, за да го пазят и поддържат, но те го развалят и рушат, ще бъдат изхвърлени вън.

Най-важното нещо в християнството не е оцеляването! Точно обратното - саможертвата е важна! Най-важното нещо е разпространението на Евангелието!

Ще успяваш да споделяш правилно саможертвата на Исус за нас само, ако ориентираш живота си в живот на саможертва като Неговата. Така ще разбираш по-добре Него. Така ще разбираш по-добре и страданията и нуждите на хората.

Научи се да бъдеш благодарен на Бог! Винаги се опитвай да виждаш всички поводи за благодарност към Онзи, Който заслужава вечна благодарност!

Колкото и силни чувства да имаш към Бога, те не са гаранция, че истински Го обичаш, защото истинската любов се основава на нещо много по-голямо от чувствата. Тя се основава на избора. Избирането на доброто, въпреки негативните ти чувства, е истинска мъдрост и правилен разумен избор.

Виж колко силно милееш за враговете си и ще видиш колко силно всъщност обичаш Бог.

Твърда решителна съпротива трябва да вдигнеш срещу греха, с максимални усилия от твоя страна така, както и Исус го направи!!! Иначе никога няма да успееш да го победиш!

Човек трябва да вижда в Бог своето най-скъпоценното съкровище. Бог трябва да те привлича, да Го обичаш! Иначе няма да Го потърсиш и няма да Го намериш. Бог вижда човека като Свое скъпоценно съкровище. Той вижда нас така още преди да даде Сина Си за нас, грешните хора.

Човек трябва да вижда греха като най-отвратителната воняща и гниеща мърша, за да се отврати от него от дъното на душата си. Иначе няма да го изостави.

Половинчатото отношение към Бога е половинчат живот. Едва ли искаш да живееш по този начин!

Всичко, което прави Бог ще бъде вечно. Той очаква, че веднъж, когато ни е очистил от греха, ние ще се пазим и няма да допускаме да съгрешаваме. Това е очакването на Бог. Бог не очаква, че ще продължим да съгрешаваме.

Не бъди муден! Бъди активен, говори на хората правилното и доброто, реагирай бързо, когато е необходимо бързо да се реагира! Спирай веднага онзи, който отива към злото! В много случаи казаната навреме дума или направена правилна реакция може да спаси човек от смърт. Така че, не допускай да си муден! Някои неща изискват спешна реакция и навременни дела на доброта и милост. Не бъди муден! Когато виждаш някого в нужда, не го чакай да се оправи сам, защото може да изпуснеш шанса си да направиш добро и да му помогнеш! Никога не бъди муден! Действай! Навреме!

Когато искаш някои неща да се случат, просто ги натисни да се случат! Иначе никога няма да се случат!!!

Законът си е закон: Само живот може да създаде живот.

Никога и никъде във Вселената не може да съществува само животно, колкото и да е подходяща тази среда за него. Бог винаги създава сложни светове, които се подчиняват на един много семпъл закон, закона на служенето. Ето затова никое същество не може да оцелее самостоятелно. То има нужда от еко система. Точно затова еволюцията пропада като теория.

От себе си изисквай! Искай да даваш, а не да очакваш да получиш. Да даваш е принцип от Небето, Божествен принцип.

Най-великата привилегия, която човек може за има, това е да служи на Бога тук на Земята, а след това там горе в Небесата! Това също така е и огромна отговорност. Може да е трудно, но това е целта на Бог за ВСЕКИ човек - всеки да може да носи тази велика отговорност да служи на Бога с дарбите и талантите, дадени му от Бога.

Исусе, Твоят живот ми показа смисълът на всеки живот. Смисълът е живота да продължи. По най-красивият начин!

Всеки ден трябва да питаш себе си: Кои неща от Божието слово живеят в теб и дават своите плодове?

Ако имаш две деца и едното от тях трябва постоянно да го учиш да бъде добро, жертвоготовно и дисциплинирано, и въпреки това то не се научава, а другото дете е искрено, обичащо и уважаващо те от сърце, ти кое дете ще харесваш и обичаш повече? Така че, помисли какво дете си ти в Божиите очи!

Активен живот има този, покрай когото постоянно нещо се случва. Най-често той е човека, който трябва да предизвиква нещата да се случват. Само добрите неща!

Както всяка ябълка пада на земята поради гравитацията, така всяка душа трябва да бъде привличана от Бога - Римляни 8:39. Нищо не може да ни отлъчи от Христовата любов, защото нищо не може да промени закона на гравитацията. Там, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

Голяма напаст: това е човек с малко разум и голямо самочувствие.

Ако човек върши истинско добро за себе си, той ще го върши и за другите.

Всяка секунда от живота ти има своето значение.

От греха трябва да бяга човек така, както когато се е опарил на гореща печка.

Божиите деца са много, много, много специални хора в очите на Бога! Така че много внимавай как се държиш към тях!

Ако в живота си не се стремиш от сърце да издигаш разпнатия и възкръснал спасител, всичко, което правиш в името на Бога няма смисъл.

Господи, спечели сърцето ми!!!

Истинския християнски живот се осъществява само със 100% упражняване на волята на човека.

Само пълното предаване на волята ни на Бога, може напълно да зарадва Бога.

Не можеш да накараш другите насила да направят нещо. Но можеш да накараш себе си насила да направиш нещо.

Не можеш да насилиш Бог да направи нещо за теб! Но Той ще направи със сигурно онова нещо за теб, което Той иска, когато Го молиш за това.

Бог може да спечели някого за Себе Си единствено и само чрез закона за привличането. На този закон са изградени Десетте заповеди.

Ако водиш обикновен живот, ще имаш обикновени преживявания.

Винаги, когато очакваш хората да те направят щастлив, ще се разочароваш. Само при Бог щастието е пълно и истинско.

Бог повече от всички хора не иска да има конфликти или ако има, те да се разрешават по мирен и благороден начин. Той не харесва саморазправата!

Каквото и да е неудобството, което Бог е допуснал в нашият живот, то със сигурност е много по-малко от това неудобство, което Той преживя заради нас, най-вече на Голгота.

Разбито сърце се лекува само с любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар